BENEFICII

Adaugand inovatie intr-o categorie saturata de elemente traditionale, Sam Mills ofera produse sanatoase create special pentru un stil de viata modern, reprezentand solutia perfecta pentru cei care isi doresc o nutritie sanatoasa si echilibrata.
Descopera beneficiile produselor noastre si exploreaza gama de optiuni in functie de preferintele tale.

fara gluten

Conform normelor UE si FDA, pentru ca un aliment sa poata fi etichetat “fara gluten”acesta trebuie sa contina mai putin de 20mg/kg (ppm) de gluten. In anumite tari aceasta limita a continutului de gluten coboara pana la 5ppm sau 3ppm.

Toate pastele Sam Mills sunt fara gluten.

Vezi toate pastele noastre

organic

Suntem dedicati continuu misiunii noastre de a sustine optiunea consumatorilor nostri pentru un stil de viata sanatos. De aceea respectam intru totul regulile agriculturii organice in dezvoltarea gamei noastre de top.
Aceste reguli sunt valabile pentru toate ariile productiei agricole si se bazeaza pe o serie de principii cheie, precum:
- Interzicerea folosirii organismelor modificare genetic (GMOs)
- Interzicerea folosirii radiatiilor ionizante
- Limitarea folosirii fertilizatorilor artificiali, a ierbicidelor si pesticidelor

vezi toate pastele organice

FOARTE BOGAT IN PROTEINE

Pentru ca un produs sa poata fi etichetat ca bogat in proteine este necesar ca minim 20% din valoarea energetica a alimentului sa fie furnizata prin proteina.

vezi toate pastele foarte bogate in proteine

bogat in fibre

Pentru a putea fi etichetat cu continut bogat in fibre, produsul trebuie sa contine cel putin 6 g de fibra / 100 g sau cel putin 3 g de fibra / 100 kcal.

bogat in PROTEINE

Produse etichetate ca avand un continut ridicat de proteine trebuie sa contina cel putin 15% din valoarea zilnica recomandata pentru consum per portie.

vezi toate pastele cu continut ridicat de proteine

INDEX GLICEMIC MIC

Indicele sau indexul glicemic (IG) al unui aliment se incadreaza pe o scala de la 0 la 100 si reprezinta un criteriu de clasificare a carbohidratilor, folosit pentru a defini puterea unui aliment de a creste nivelul glucozei din sange. Avantajul de a manca alimente care au un indice glicemic scazut este ca glicemia persoanei nu va creste la fel de rapid pe cat ar creste in cazul produselor cu un indice glicemic mare.
Carbohidratii care au un indice glicemic scazut produc o crestere constanta a glucozei in sange, iar fibrele dietetice din aceste alimente ajuta consumatorul sa se simta mai satul, mentinand senzatia de satietate mai mult timp si fiind potrivite diabeticilor. Alimentele cu indice glicemic mic sunt considerate cele care se inscriu sub 55 IG.

continut scazut de carbohidrati


La fel ca proteina si grasimile, carbohidratii asigura aportul de energie necesar alimentarii optime a organismului. Carbohidratii sunt asimilati in corp sub forma de glucoza, de aceea atunci cand acestia intra in organism rezulta un nivel crescut al zaharului in sange proportional cu nivelul de carbohidrati existent. Reducand aportul de carbohidrati, se reduce proportional si nivelul de glucoza rezultat in urma mesei. O dieta saraca in carbohidrati este preferata in general in curele de slabire, insa unele variante ale alimentatiei cu un continut scazut de carbohidrati pot avea beneficii terapeutice dincolo de pierderea in greutate, cum ar fi reducerea factorilor de risc asociati cu diabetul de tip 2 si sindromul metabolic aferent.

MENAJAREA GREUTATII

Un aliment recomandat pentru o dieta cu obiectiv de scadere in greutate presupune un mix dintre numarul de calorii per portie, o cantitate mica de grasimi, colesterol si sodiu si o cantitate optima de fibre, vitamine, calciu si fier.

1 INGREDIENT

Produsele care contin un singur ingredient sunt, in marea lor majoritate, neprocesate, fara aditivi chimici si bogati in nutrienti. Acestea contin doar ingredientul mentionat pe pachet.

RECOMANDAT PENTRU VEGANI SI VEGETARIENI

Produsele care sunt etichetate astfel nu contin cei 14 alergeni cei mai des intalniti, cum ar fi: grau / gluten, lactate, arahide, nuci de copac, oua, soia, peste sau crustacee etc. – alergeni care reprezinta 90% din toate reactiile alergice alimentare inregistrate in toata lumea.

FARA OMG

OMG-urile (organismele modificate genetic) sunt organisme noi create intr-un laborator folosind tehnici de modificare genetica sau inginerie. Oamenii de stiinta si grupurile de consumatori si de mediu au identificat multe riscuri pentru sanatate si mediu in legatura cu alimentele care contin OMG-uri.

FARA ADITIVI SAU CONSERVANTI

Produsul nu contine conservanti si aditivi alimentari sintetici.

FARA ZAHAR ADAUGAT

Produsele nu contin zahar sau vreun indulcitor adaugat, natural sau artificial.

CONTINUT SCAZUT DE SARE

Produsele care au un continut scazut de sare trebuie sa nu aiba mai mult de 120mg sodiu/100g.

CONTINUT SCAZUT DE GRASIMI

Produsele care un continut scazut de grasimi trebuie sa aiba mai putin de 3 grame grasimi/100g.

fara alergeni

Produsele care sunt etichetate astfel nu contin cei 14 alergeni cei mai des intalniti, cum ar fi: grau/gluten, lactate, arahide, nuci de copac, oua, soia, peste sau crustacee etc. – alergeni care reprezinta 90% din toate reactiile alergice alimentare inregistrate in toata lumea.

DIETA & FITNESS

Produsele reprezinta alegerea perfecta pentru persoanele active, care fac multa miscare, reprezentand o sursa bogata de proteine si fibre necesare pentru dezvoltarea musculara si mentinerea unui stil de viata sanatos si echilibrat. Totodata, sunt alimente recomandate in dietele de slabit datorita continutului scazut de calorii si grasimi si pentru faptul ca asigura energia necesara organismului.